6/10/2015

Another handmade dress, Wardrobe Architect Challenge in progress


Az emberek kezdik megjegyezni, hogy a varrás az egyik hobbim. Például egy barátnőm nagymamája nagytakarításkor nem dobott ki pár méter felhasználatlan anyagot, hanem nekem ajándékozta. Nagyon szép szürke pamut alapú textil színes-tollas mintázattal. Nekem elsőre is nagyon tetszett, de egy évbe is belekerült mire nekiláttam. Nem is bánom a késlekedést, mert így a szabásmintát is kipróbáltam és pár dolgot megcsináltam, amihez régebben türelmetlen voltam. A kar és cipzár varrása (majdnem) jól megy, kisebb hibákat kell csak kiküszöbölnöm legközelebb. És el kellett ismernem a bélés nem felesleges firlefranc, egy nyári ruhában sem. Tartást ad a felső résznek és a ruha belseje is kinéz valahogy. Például nem kandikálnak ki cérnaszálak sehonnan.

People start to remember that sewing is one of my hobbies. For example the grandmother of a friend of mine didn't trow away a bigger amount of unused fabric but gave it to me as a present. It's a higher quality cotton with beautifully colored feathers printed on it. I liked it at first sight despite of that it took me nearly a year to cut and sew it. I don't mind to wait that long this time, I could try out the pattern and I made some things into the dress which I didn't care so much before. Or had no patience for it. The arm and zipper are (almost) perfectly made when I compare it with previous garments, I need to alter next time only a few things. And I admitted to myself finally that lining is not an unnecessary time consumer, not even in a summer dress. It gives support to the bodice and it covers the unlovely parts of the inner dress.

Pár nap alatt elkészültem az új ruhával, rettentő gyorsan ment, ami fokozta a lelkesesésem. A ruha szabásmintája Salme patterns Sonja nevű mintáján alapszik. Az eredeti felső részt lecseréltem, egy tavaly elkészített muszlin alapján már tudtam, az nem illik nekem. Viszont a szoknya tökéletes, különösen ebből az anyagból készítve, lenge, de van struktúrája. Tetszik a végeredmény, azt hiszem kedvenc viselet lesz a jövőben.

I finished the dress in a few days, it was very quick what motivated me even more. It's based on the Sonja Dress from Salme patterns. The bodice from the original pattern is just not the right for me (I made a muslin more then a year ago) but the skirt is perfect. Especially made from this fabric, light but with some structure. So I pared it with a princess seams bodice.Love how it turned out, it will  be a definite favourite.

3 megjegyzés:

  1. Imádom a varrós/ruhás postjaidat is, de kérlek, ne csak a vállfán mutogasd a kész darabot. Legyen olyan fotó is, amin viseled! :)

    VálaszTörlés
  2. Koszonom :) Hat,szerettem volna olyan fotot is, de nem sikerult. Nehezen fotozom magamat, de probalkozom :)

    VálaszTörlés
  3. Ha egy tükrös selfievel kiegészítenéd én már úgy is boldog lennék ;)

    VálaszTörlés