7/17/2015

News in the world of Needlework


needlework news
Holnap végre szombat, itt az ideje a pihenésnek, az ágyban reggelizésmek. Forrázzatok le egy pohár teát vagy kávét, készítsetek kakaót és bár valódi papírkivitelezésű hímzős hírújsággal nem tudok szolgálni, összegyűjtöttem néhány érdekességet a világhálóról, hogy legalább virtuálisan lapozgathassatok, nézelődjetek kicsit az újdonságok, hírek közt. 
Szép hétvégét mindenkinek!

Tomorrow is Saturday finally, time for resting, for having some breakfast in bed. Make yourself a cup of tea, coffee or even hot chocolate and even though I cannot deliver you newspaper about all the stuff going on in the needlework world on crispy paper to your bed, I collected here some interesting links from the web, so you can look around what's new.
Wish you a happy weekend!


* Találtam egy régebbi, de érdekes videót arról, hogy hímezzünk egy szín-kereket. Jó projektnek tűnik gyakorlásnak, például egy színskála összeállításához új tervekhez, vagy akár különböző színkombinációk tanulmányozásához. Nézzétek meg közelebbről, hogyan tartja a hölgy a hímzőtűt, hogy ne sértse meg a szálakat "fonás" közben. Itt a videó.
There is an older but nice video on youtube how to stitch a color wheel. I've found it interesting, good project to create a color scheme for your future needlework or study a particular color combination. Take a closer look how the lady holds the needle to prevent to thread when weaving. Here is the video.

* Néhány szép ingyen keresztszemes mintát is találtam. Sew French Embroidery  oldalán egy szemrevaló kis piros rózsás mintát tölthettek le. Hapiness is Cross Stitching pedig egy aranyos macskás naptárat osztott meg, hónaponként új mintával.  
I've found some very nice cross stitch freebies. Sew French Embroidery shared a wonderful redwork rose for download. Hapiness is Cross Stitching offers a nice Mini Cat Series and Calendar as a freebie, every month with new charts.

* Ha érdekel Titeket a fehér- vagy Richelieu hímzés, megéri végignézni ezt a régi kiadványt a MEK jóvoltából. Sajnos nem találtam dátumozást a kötetben, de mesés illusztrációkkal díszített könyvről van szó, leírásokkal és nézzétek meg a belső borítót, a kedves kriksz-krakszokat az eredeti tulajdonos valamelyik csemetéjétől. Azonnal letölthető.  
If you are interested in whitework take a look at this old publication from the National Library in Budapest. Unfortunately I didn't found any date in the book, but it has fabulous illustrations, descriptions, worth of browsing and just look at those sweet doodles from the child of the original owner. Free for immediate download. 

* Ann Wood munkásságát már egy ideje követem, egy valódi textilművészről van szó, aki gyönyörűséges műalkotósokat készít. Ebben az évben egy sorozatot indított, amiben saját kreatív munkásságát, gondolatait és akár nehézségeit osztja meg minden hétfőn egy új poszt erejéig. Elgondolkodtató és hasznos olvasmány. Nézzetek be a blogjára.  
I follow Ann Wood's work for a while, she is an amazing textile artist who creates beautiful works of art. This year she started a series about her creative work, thoughts and eventual obstacles which she shares once a week on Mondays. Thoughtful and useful reading. Go over to her blog to check.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése